Пошук

Контакт

КУ "Зміївський ЦПРПП"

м. Зміїв, вул. Адміністративна, 12-А

3-36-62

zmcentrprpp@i.ukr.net

Кожна дитина має право

20.11.2021 15:40

20 листопада — Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Україна у 1991 році приєдналася до Конвенції про права дитини, яка була прийнята 20 листопада 1989 року, і таким чином взяла на себе зобов’язання впроваджувати на національному рівні забезпечення та захист прав дитини.

19 листопада 2021 року у шкільній бібліотеці КЗ «Борівська ЗОШ І –ІІІ ст. ім. С.Закори» був проведений правовий захід для учнів 8 класу  «Кожна дитина має право». Мета заходу полягала в тому, щоб сприяти формуванню правової культури школярів через ознайомлення з правами та свободами, викладеними в Конвенції про права дитини та прищепити усвідомлення того, що немає прав без обов’язків, а обов’язків – без прав.

За допомогою слайд-презентації «Права свої знай, обов’язки не забувай» діти ознайомилися з Конвенцією про права дитини, розібрали в ігровій формі декілька правових ситуацій, жваво висловлювали свої міркування з приводу прав та обов’язків.

Учні  відповідали на тест «Правопорушення серед казкових героїв», розгадували кросворд «Права дитини»,а також взяли активну участь у вікторині «Термінологічна вікторина», яка передбачала знання правових матеріалів. Вони  жваво відповідали на питання вікторини і показали хороший рівень правової освіченості.  Учням було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, тому захід  викликав  багато позитивних емоцій у всіх дітей. Адже знання своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця.