Пошук

Контакт

КУ "Зміївський ЦПРПП"

м. Зміїв, вул. Адміністративна, 12-А

3-36-62

zmcentrprpp@i.ukr.net

25-30 вересня 2023 року в закладах загальної середньої освіти Зміївської міської ради проходить Тиждень шкільних бібліотек

25.09.2023 13:59

Бібліотека - потужний інформаційний центр сучасності

Сучасна бібліотека – це не лише сховище для книг, це -  «інтелектуальний посередник» між людиною та інформацією.

Це соціальний інститут, діяльність якого спрямована на забезпечення рівного доступу до інформації, за умов розвитку процесів гуманізації освіти, її інформатизації, відкритості й формування освітніх інформаційних потреб, який здатен якісно забезпечити і технологічний, і соціальний, і освітній доступ до інформації.

Бібліотеками XXІ століття є електронні бібліотеки, що являють собою певну мережу, яка через новітні електронні технології з'єднує їх із зовнішнім світом. Вони використовують електронний формат видань та забезпечують доступ до віддаленого ресурсу за допомогою телекомунікаційних технологій. Це сховища електронних документів, оснащені необхідними механізмами для доступу і роботи з ними. Сучасному працівнику бібліотеки недостатньо знати, де й на якій полиці знаходиться та або інша книжка чи журнал в її сховищі, необхідно ще знати, на якій віртуальній полиці розміщується ця книжка в світовому розподіленому просторі.

Пропонуємо  переглянути Топ-5 найцікавіших бібліотек України