Пошук

Контакт

КУ "Зміївський ЦПРПП"

м. Зміїв, вул. Адміністративна, 12-А

3-36-62

zmcentrprpp@i.ukr.net

Триває конкурс дитячого читання «Книгоманія»

06.02.2020 13:00

В Україні триває проведення Конкурсу дитячого читання «Книгоманія». Упродовж 3-х місяців учасники читатимуть книжки, розповідатимуть про них, змагаючись із іншими книгоманами і, врешті, здобудуть титул «Суперчитач України».

Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Дитячий форум – Фестиваль «Книгоманія», що відбудеться 24-26 квітня.

Учасниками конкурсу можуть стати всі охочі учні 6-7-х класів, читачі сільських, сімейних, дитячих і юнацьких бібліотек в областях, зокрема читачі бібліотек ОТГ, міських бібліотек для дітей та юнацтва.

За словами координатора конкурсу Анни Батищевої, конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не внаслідок особливих талантів і здібностей, а лише завдяки систематичному читанню.

«Для нас важливо показати, що читання – це, насамперед, задоволення, а не лише отримання знань чи пошук інформації. Учасники і переможці конкурсу мають нагоду переконатися, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях, знайти однодумців-книгоманів, подискутувати про улюблені книжки і більше дізнатися про сучасну українську та світову літературу. Окрім цього, у школи та бібліотеки до переможців приїдуть українські дитячі письменники, тож у дітей буде нагода поспілкуватися з улюбленими авторами», – зазначає координатор конкурсу.

ОЗНАЙОМИТИСЬ З ПОЛОЖЕННЯМ

Основні етапи проведення конкурсу:

  • І етап –  до 21 лютого 2020 року;
  • ІІ етап – до 12 березня 2020 року;
  • ІІІ етап – до 3 квітня 2020 року.

24-26 квітня 2020 року – участь переможців у Дитячому форумі – Фестивалі «Книгоманія» у Львові.

Для учасників конкурсу другий рік існує спеціальна група у Facebook - Таємне товариство книгоманів. У спільноті діти можуть обмінюватись відгуками на прочитані книги, світлинами та публікаціями про перебіг «Книгоманії». Долучитися до групи можна за посиланням.

За детальною інформацією звертайтесь до прессекретарки ГО «Форум видавців» Марії Кравченко за телефоном (099) 054-59-05 або на пошту presa@bookforum.com.ua.